Det er vel farlig sent å skrive om 17. mai nå, men jeg har akkurat klippet sammen noen filmklipp fra min polske “17-mai-feiring”. Nå tenker kanskje du at jeg feiret Norges grunnlovsdag sammen med polske venner, men det stemmer ikke helt. Jeg har ikke så mange polske venner.

Min polske 17.-mai-opplevelse fikk jeg da jeg tilfeldigvis var i Warszawa den 3. mai, dagen som er deres grunnlovsdag. Før vi kom til byen visste vi ikke at 3. mai var grunnlovsdagen deres, og fikk da en overraskelse. Det ble dermed ikke noe shopping den dagen, men det gjorde egentlig ikke så mye. Det var nok av spennende ting å se og høre på. De hadde ikke like store folketog som i Norge, men gatene var pyntet med polske flagg og blomster, og korps spilte i gatene. Iskioskene solgte i bøttevis og sola brant på huden (glad jeg ikke hadde bunad den dagen).

Så om du er glad i norsk 17. mai og vurderer å dra på storbyferie i begynnelsen av mai vil jeg påstå at Warszawa er et godt valg. Feiringen er ikke lik, men veldig spennende.

 


Link til videoen her.
 

Visste du at den Polske grunnloven av 1791 var den først skrevne nasjonale grunnloven i Europa?

 

Mer om Warszawa-turen kan du lese her.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>